Nieuwe blogs

Ja, ik wil graag op de hoogte worden gehouden.

info@wouterturkenburg.nl

 

Ja, hou mij op de hoogte

Klik op 'Ja, hou mij op de hoogte' en vul het Contactformulier in

2018WTinESML

'Waarom zou ìk nou een website moeten hebben?' Een terechte vraag van een beginnende student. Druk met het spelen in oefencombo's, net een eigen groep gevormd die net een paar maanden bij elkaar is, de eerste optredens in een kroegje waar het publiek vooral voor elkaar komt en de muziek op de koop toeneemt.

Het valt niet mee om de toekomstige jazz-professional ervan te overtuigen dat een bestaan in de èchte wereld vertaald moet worden naar een bestaan in de digitale wereld. Als je aan het begin van je studie staat, zeker die aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, dat realiseer je pas wat je allemaal nog niet weet. Toch: je wilt optreden, je wilt dat jouw muziek gehoord wordt en het liefst door zo veel mogelijk mensen.

Iedere booker tikt www in voor de naam van een jazzmusicus die hij mogelijk wil boeken. Ik de booker na drie muisklikken nog niet overtuigd dan gaan het concert niet door, waarschijnlijk nooit door. Ieder jazz fan zoekt naar die ene hippe nieuwe jazzmusicus op YouTube. Bevalt het voorproefje dan volgt de tocht door de nacht naar het optreden, wordt het kaartje gekocht en volgt een onvergetelijke avond. Daarna wil de jazz fan op de website een CD kopen, tracks downloaden, weten wanneer en waar de volgende optredens zijn, zich abonneren op de nieuwsbrief.

De schakel tussen de echte werkelijkheid en het digitale bestaan is de website van de musicus. Informatie over optredens, opnames, achtergronden, mogelijke lessen, links naar YouTube films en al het andere wat de fan aan de musicus kan binden, moet op de professionele website staan van de jazzmusicus. Een website moet verleiden, moet overtuigen, moet aanzetten tot 'conversie'.

Conversie? Jazz is toch kunst? Wat moet je nou met zo'n lelijke marketing term! Alle grote jazzmusici zijn fanatische spelers èn hebben een uitstekend gevoel voor hun marktwaarde, is mijn ervaring. Dat was vroeger zo en dat is nu nog steeds zo. Succes in jazz betekent een uitstekend optreden kunnen verzorgen èn optimaal je digitale bestanden kunnen beheren. Dat begint met www voor je naam, dat is de professionele website.


 

 

 

Advies

€ 50per advies
  • Eenmalige grondige analyse van je website.
  • Basis SEO (vindbaarheid)
  • Tips&Tricks

Full Support

€ 699een jaar
  • Website naar keuze
  • Voordurende updates SEO
  • Een jaar volledige ondersteuning

Jouw website ben jij.