Nieuwe blogs

Ja, ik wil graag op de hoogte worden gehouden.

info@wouterturkenburg.nl

 

Ja, hou mij op de hoogte

Klik op 'Ja, hou mij op de hoogte' en vul het Contactformulier in

Van Keverspecialist naar Netspecialist

Een ‘Joomla-fan’ is hij niet. De backend van Joomla vindt Mindert Aardema te bewerkelijk en nodeloos ingewikkeld. Sommige knoppen zitten op onlogische plekken en van al die updates krijgt hij de kriebels. Toch moet Mindert toegeven dat Joomla eigenlijk wel het beste content management is dat er bestaat. Met de extensies die in aantal blijven groeien en steeds beter worden heeft Joomla een sterke troef in handen. Ook voor de Joomla gemeenschap die professioneel, hecht en sympathiek is, heeft hij veel respect.

Mindert Aardema, Netspecialist. Zijn vader had een autobedrijf gespecialiseerd in het opknappen van Kevers. Toen Mindert begon voor zichzelf en had een naam nodig had voor zijn internetbedrijf. Die was snel gevonden. Misschien is hij geen fan van Joomla maar zijn internetbedrijf is door Joomla wel snel gegroeid en groot geworden. Zijn dagen worden gevuld met het ontwikkelen van betaalbare cursussen, het gratis geven van tips aan de lezers van zijn nieuwsbrieven, en het maken vele filmpjes over Joomla op YouTube. En met dat alles wordt ook zijn portemonnee gevuld. Werken in de gezondheidszorg was niet voor hem weggelegd, werken als ICT-er in een kantoortuin evenmin. Aan de keukentafel introductiefilmpjes maken met de Hema-klok op de achtergrond, in YouTube-filmpjes uitleggen hoe extensies te doorgronden en van tijd tot tijd een cursus maken door tot in de late uurtjes door te werken; Mindert Aardema geniet van de vrijheid die hij door Joomla heeft verkregen.

We ontmoeten elkaar in Holle Bolle Gijs, een eetcafé niet ver van het zaaltje Meet&Greet waar die avond de Joomla-gebruikers uit Leiden en omgeving bij elkaar komen. Midden-veertiger Mindert Aardema heeft net een weekje met zijn gezin in de Eiffel in Duitsland vakantie gehouden en heeft een lekker kleurtje op de wangen. Eerst hebben we het over gitaren, de liefde die wij delen. Hij geniet van de smakelijke hap maar ook van mijn verhalen over het door mijn nauwgezet volgen van zijn YouTube filmpjes. Ook wil hij weten welke cursussen ik van hem heb gekocht en wat ik ervan vind. Hij glundert als ik vertel dat het omzetten van een lokale website naar een live-website niet lukte totdat ik zijn aanwijzingen stap voor stap opvolgde.

De Leidse Joomla gebruikers genieten van zijn presentatie, geen vraag blijft onbeantwoord en de avond duurt langer dan welke eerder avond dan ook. Mindert krijgt een fles wijn van ons allen en vertrekt weer naar Assen. Niet in een Kever maar in een Peugeot, zijn favoriete automerk. Een paar dagen later krijg ik een mailtje van hem. In het weekend hebben zijn vrouw en hij de wijn opengemaakt en er heerlijk van genoten. Hij hoopt op een spoedig weerzien.

Zo ging het bij mij. Tegen je grenzen aan lopen bij het maken van een Joomla-site, eens zoeken op internet naar informatie. Maar eens abonneren op die nieuwsbrief van die Netspecialist. Grappig filmpje van Mindert die op oudejaarsavond in zijn achtertuin met knallend vuurwerk om hem heen iets over Joomla staat uit te leggen. Toch maar gebruik maken van het speciale aanbod om tegen een lage prijs zijn Basiscursus Joomla te downloaden. Veel wist ik al, veel nog niet en heel veel kan in nu beter. Dan doe ik doe iets verkeerd met inloggen en kan niet meer bij de cursus. Ik krijg onmiddellijk hulp per e-mail en in die mails gaat het ineens over gitaren. Zou hij helemaal uit Assen naar Leiden willen komen om over Joomla te praten?

Een informatieve nieuwsbrief, een goede cursus, Gibson-gitaren, een puik Joomla-avondje in Leiden en een lekkere fles wijn in Assen. Bedenken kun je zoiets niet maar het gebeurt wel. Dankzij Joomla.


 

Advies

€ 50per advies
  • Eenmalige grondige analyse van je website.
  • Basis SEO (vindbaarheid)
  • Tips&Tricks

Full Support

€ 699een jaar
  • Website naar keuze
  • Voordurende updates SEO
  • Een jaar volledige ondersteuning

Jouw website ben jij.